Följ oss på   
Coachbloggen
Rätt klädd för intervju
2013-01-09  13:55

Denna bloggpost med Newstarts karriärcoach, Viveka Andersson, var införd i "Civilekonomerna" nr 10 2011

Rätt klädd för intervju
Att hitta den perfekta outfiten för jobbintervjun är svårt. Men det blir lättare att pricka rätt om du lägger ner en del detektivarbete. Viveka Andersson, karriärcoach på Newstart ger råd.

Att göra sitt förarbete är smart. Då slipper du vara, vare sig över- eller underklädd, när du möter din framtida chef för första gången. Gå gärna in på företagets webbplats och titta på bilder på de anställda. Häng utanför företaget lunchtid och se vad de som går in och ut har på sig. Om du känner någon som jobbar där, ring och fråga om klädkoden. Och fråga gärna rekryteraren, som du vanligtvis möter innan det är dags att besöka företaget.
- Som regel gäller att du ska anpassa din klädsel efter hur du vill bli uppfattad. Klä dig bättre än du är klädd till vardags, säger Viveka Andersson.
Grunden är hel, ren och proper. Stryk skjortan, se till att du har rena naglar och putsade skor. Ha ett paraply, en skoputs och hårborste i väskan, om du skulle råka ut för ett ruggväder på väg till intervjun.
- Och se till att komma i god tid till intervjun, så hinner du gå in på toaletten och fixa till dig.

 
Hur ska man göra så de kommer ihåg mig bland flera sökande?

- Om du är en person som gillar att klä dig i färg så kan du ha en detalj som sticker ut. Men du måste vara bekväm i det du har på dig. Är du vanligtvis nertonad i färg och uttryck så kommer det att bli fel att ha en stor röd sjal.
Viveka Andersson, Karriärcoach Newstart


2013-01-09  13:57Nyare poster Äldre poster
rssfeed

Vill du följa bloggen via rss? Klicka här »

Vill du följa bloggen i din Smartphone? Använd denna adress:
http://www.newstartjobbcoach.se/rss/rss.php

Arkiv
November 2014 (1)
April 2013 (1)
January 2013 (1)
  »Rätt klädd för intervju
March 2012 (2)
Våra Jobbcoacher


Viveka Andersson – Stockholm, Akalla, Sollentuna