Följ oss på   
Coachbloggen
Ställ rätt frågor om jobbet
2014-11-05  16:40

Denna text med Newstarts karriärcoach Viveka Andersson är publicerad på Civilekonomens hemsida

Det finns frågor som får dig att glänsa på anställningsintervjun – och så finns det frågor som får dig att sjunka som en cementklump i rekryterarens ögon. Viveka Andersson, karriärcoach på Newstart vet.

På en intervju gäller det att komma förberedd med egna frågor till rekryteringsfirman eller den potentiella arbetsgivaren. Den som inte ställer frågor kan riskera att uppfattas som oengagerad.
– De flesta tjänster för civilekonomer förutsätter att du kan ta egna initiativ. Att då inte ha några frågor på intervjun ger fel intryck. Visa att du är nyfiken och har ett driv, säger Viveka Andersson.
Grundregeln är att vara lyhörd och lugnt vänta in din chans till att ställa frågor. Bra frågor är: Vilka förväntningar har ni på mig i den här tjänsten? Vilka arbetsuppgifter ingår? Hur ser arbetsgruppen ut? Samt lite längre fram i processen: Hur ser ni att företaget utvecklas de närmaste åren?

– Det är stor skillnad på vad du kan få svar på om du har din blivande chef framför dig eller om intervjun sker hos en rekryteringsfirma, poängterar Viveka.

Något som inte hör hemma på en första intervju är frågor kring vad DU kan få för karriärmöjligheter genom att bli anställd.
– Visa i stället att du är fokuserad på vad du kan göra för arbetsgivaren, vad du kan bidra med till deras verksamhet.


Äldre poster
rssfeed

Vill du följa bloggen via rss? Klicka här »

Vill du följa bloggen i din Smartphone? Använd denna adress:
http://www.newstartjobbcoach.se/rss/rss.php

Arkiv
November 2014 (1)
  »Ställ rätt frågor om jobbet
April 2013 (1)
January 2013 (1)
March 2012 (2)
Våra Jobbcoacher


Sara Tidala - Stockholm, Huddinge, Haninge